• darkblurbg
  • darkblurbg
  • darkblurbg
  • darkblurbg

Studiebegeleiding is het begeleiden van leerlingen bij het maken en leren van hun huiswerk en het ontwikkelen van vaardigheden en methodes om de stof eigen te maken. Tijdens de begeleiding wordt leerstof uitgelegd, overhoord en ook het zelf leren plannen van huiswerk is een belangrijk onderdeel. Door een realistische planning te maken behalen wij een hoger rendement uit het gemaakte en geleerde huiswerk. De leerling weet zo voor de verdere week wat er wanneer moet gebeuren en heeft ook nog tijd over voor andere dingen.

Onze studiebegeleiders zijn allemaal professionals die hun vak verstaan en met enorm veel enthousiasme leerlingen ondersteunen. In een kleine groep van maximaal vijf leerlingen geven wij begeleiding. Daardoor wordt maximaal rendement gehaald uit de begeleiding en heeft de begeleider goed zicht op de vorderingen van elke leerling en krijg hij of zij alle kans direct zijn of haar vragen te stellen. Wij onderhouden nauw contact met leraren, begeleiders en ouders. Samen behalen we het mooiste resultaat!

Binnen het groepje waar de huiswerkbegeleiding of studiebegeleiding gegeven wordt volgt elke leerling zijn of haar eigen traject. Het is twee uur lang hard werken - met een kleine pauze in het midden - en de begeleider bevraagt de leerling actief over de vorderingen. Een 'ja ik snap het', is niet voldoende. Wij willen weten of de stof echt begrepen wordt en toegepast kan worden. Wij volgen het hele leerproces en zien waar het misgaat of waar nog extra aandacht aan besteed moet worden. En het succes dat behaald wordt is fantastisch en heeft ook een neveneffect; het zelfvertrouwen stijgt!

Meer informatie? Vraag dan een gratis en vrijblijvend intakegesprek aan.